νεα κρητη totalfitness news


Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα

Δεν δέχονται παραπεμπτικά του Οργανισμού

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν από την Πέμπτη τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, με αποτέλεσμα να μην δέχονται τα παραπεμπτικά του Οργανισμού για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών συγκλίνουν πως οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μελών τους είναι μονόδρομος μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις (claw back και rebate) που στην ουσία «εθνικοποιούν», όπως αναφέρουν, τις επιχειρήσεις τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

«Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει στα Διαγνωστικά Κέντρα ληξιπρόθεσμες προκαταβολές τρεχουσών οφειλών για περισσότερο από 4 μήνες , αρνείται να εκκαθαρίσει υποβολές δαπανών από το 2012, ενώ η καταβολή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών (2007 έως 2011) έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία του Δημοσίου, ανεβάζοντας το σύνολο των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τα Διαγνωστικά Κέντρα σε 350 εκατ. ευρώ περίπου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων καταγγέλλουν «οικονομικό στραγγαλισμό», επισημαίνουν πως οι αμοιβές για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά (κάτω του Κρατικού τιμολογίου που ισχύει από το 1992), με την θέσπιση των ασφαλιστικών τιμών και την υποχρέωση παροχής επιπλέον εκπτώσεων και χαρακτηρίζουν την επιβολή του claw back και του rebate «χαριστική βολή στον κλάδο».

Ταυτόχρονα με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, τα διαγνωστικά κέντρα προαναγγέλλουν κλιμάκωση της αντίδρασής τους με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top